Bach bloesem therapie    

In 2006 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Bach Bloesem remedies. De samenstelling van de diverse Bach Bloesems heb ik jarenlang met goed resultaat toegepast bij onze eigen katten en dieren van anderen en later ook bij kinderen en volwassenen. Omdat ik me meer wilde verdiepen in het gebruik en de toepassing van de Bach Bloesems bij mens en dier heb ik een cursus gevolgd.

Wat zijn Bach Bloesemremedies?
De Bach bloesemremedies zijn 38 verschillende tincturen op basis van wilde planten, struiken, heesters en bomen die lichaam en geest ondersteunen door ons zelfhelend vermogen aan te spreken. Ze zijn ontdekt door de homeopatisch arts Dr. Edward Bach (1886-1936). Ziekte is volgens Dr. Bach het gevolg van een verstoorde balans tussen de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van mens en dier. Voorbeelden bij mensen van dergelijke emoties zijn faalangst, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens.
Wanneer een dier zich niet gelukkig voelt, kunnen er na enige tijd gedragsproblemen ontstaan bv. agressie, plassen buiten de bak, blaffen, bijten, angstig zijn.

Hoe werken de Bach Bloesemremedies bij mensen?
Bloesemremedies worden ingezet om negatieve emoties om te zetten tot positieve gemoedsstemmingen. Met Bach Bloesems worden de emoties uitgebalanceerd. Op een natuurlijke manier worden emoties en gevoelens weer in evenwicht gebracht. Volwassenen en kinderen/baby's kunnen behandeld worden. Het is geen probleem om Bach Bloesems te gebruiken naast de reguliere medicijnen. De remedies kennen geen bijwerkingen en zijn niet verslavend.

En bij dieren?
In een gesprek met de eigenaar van het dier proberen we er achter komen welke emoties uit balans zijn. Wanneer dit is vastgesteld kunnen we de persoonlijke remedies voor het dier maken.
De druppels kunnen zonder enig probleem naast reguliere of homeopathische medicatie gebruikt worden

Hoe gaat het in zijn werk?
Bij problemen van kinderen of uzelf hebben we eerst contact om de problemen te bespreken. Daarna worden de Bach Bloesem druppels samengesteld op de persoon zelf.

Bij problemen van uw dier adviseren wij eerst een bezoek aan de dierenarts te brengen om het dier te laten onderzoeken of er niet een lichamelijke oorzaak is voor het probleemgedrag (b.v. bij het naast de bak plassen, dit kan ook een gevolg zijn van o,a. blaasgruis ). Als de dierenarts geen lichamelijke oorzaak heeft gevonden kunnen Bach Bloesem druppels mogelijk hun werking doen.

Baat het niet, dan schaadt het niet!!!

Wilt u meer weten over Bach Bloesems voor mensen en dieren die in onbalans zijn en daardoor gedragsproblemen hebben neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

tel. 0315 842027 of e-mail

 

Meer informatie orginele site van Bach Centre