Susy

Escoburg's Susy

Ch. Escoburg’s Susy, zij is een kitten van Am.Ch. Halifax K-Paxx en Am.Ch.Kuttoneth Dixy Dynamite.
Onze eerste ontmoeting met Susy was op 24 april 2005.
We waren helemaal verkocht toen we haar zagen, een prachtig chocolate poesje met mooie spots en met pluimpjes op de oren, heel bijzonder. Het nest bestond uit 2 katertjes en 3 poesjes. Susy is een van onze eerste fokpoesjes en we hopen dat ze ons mooie gezonde kittens gaat geven.
Het duurde alleen zo vreselijk lang voordat ze eindelijk bij ons was. Op 11 juni is ze samen met haar zusje Brandy bij ons gebracht door Cees en Trudy Cooremans, ze waren heel nieuwsgierig, alleen bleef Susy toch nog maar een tijdje veilig bij Trudy op schoot liggen en bekeek alles van een afstand.

   

Onze jongens vonden het wel spannend twee van die kittens erbij ze waren ineens allemaal binnen (ze waren buiten in de ren) en zaten te kijken wat de twee meiden allemaal deden. Na ongeveer 4 dagen was er weer rust in de groep, d.w.z. ieder ging weer zijn eigen gang. Onze katten doen nu alles samen, spelen, slapen, eten en de 4 Ocicats zetten natuurlijk op een leuke manier de heleboel op stelten.
Susy was in eerste instantie een beetje voorzichtig maar ze heeft zich ontwikkeld tot een ‘leuk ondeugend’ poesje, ze vindt knuffelen heerlijk en komt gezellig bij je liggen.

Ondertussen heeft Susy zich ontpopt als een geweldige moeder en ze heeft prachtige kittens samen met Wizard, Frodo en Denzel gehad.

Susy geniet nu, vanaf medio 2010, van een zeer verdiend pensioen.

Susy staat ook op de cover bij Mundikat Magazine!!

Helaas is onze lieve Susy overleden op 27-11-2017 ze was 12,5 jaar. Susy was geweldig in onze groep, als een van de andere Ocicats iets deed wat niet mocht, corrigeerde Susy altijd. .

foto's van Susy