Spot

Zijn naam op de stamboom is Darri Goobita Yangatin. Spothebben we voor eerst gezien op 2e paasdag 2003, hij was net 3 weken oud. Het was liefde op het eerste gezicht. we hadden keuze uit 8 kittens nou dat was heel erg moeilijk om er eentje uit te kiezen. Er was een katertje dat steeds naar ons toe liep, met een klein spotje boven zijn oog. Toen de kittens in de werpkist lagen heb ik een greep in de kist gedaan om er een kitten te pakken en wat dacht je wat, ja hoor het katertje met het spotje boven zijn oog had ik eruit gevist. Dus Spot kwam in juni bij ons wonen.
Het wachten duurde best wel lang want we konden hem pas ophalen op 19 juni. Tussendoor zijn we natuurlijk nog wel een keertje op bezoek geweest om te kijken hoe het met hem ging. En eindelijk…………… was het zover, we gingen Spot ophalen.
We kwamen thuis en hebben de reiskooi op de grond gezet. Tijger en Nero waren heel nieuwsgierig en liepen om de reiskooi heen. Spot liep er meteen uit om de boel te verkennen, er was hier en daar een blaas en een miauw maar verder ging het prima. Nero wilde meteen spelen maar hij was nog een beetje onhandig met het kitten, af en toe ging het er best wild aan toe, Nero deed gewoon een beetje onbenullig, maar ineens had hij in de gaten dat hij wat voorzichtiger moest doen. Het leukste vond hij om Spot van top tot teen te wassen, Nero kreeg dan ook de bijnaam ‘onze poetser’. Spot is een kat die steeds achter je aan loopt, hij wil bij ons zijn. ’s Nachts ligt hij op bed en tegen de ochtend kruipt hij onder het dekbed. Zo dicht mogelijk tegen je aan. Spot is gek op knuffels, die gooit hij omhoog en dan vangt hij ze weer op, hij kan er uren mee bezig zijn. Zijn muisje is ook favoriet die brengt hij bij ons en dan moeten we het muisje weer weg gooien. Hij is nu een volwassen kater. Zijn kleur is chocolate spotted.

Helaas is onze allerliefste Spot (18 jaar) overleden op 18 maart 2021, we missen hem elke dag!

Hier onder wat foto's van Spot, klik op de thumbnails voor een grote foto.

Spot bij zijn moeder Spot en zijn broertjes Spotje Spot die helpt met strijken Tja.. soms doet een kat erg lui, of niet Spot? In de sneeuw.